Nouvelles

  • Nouvelles de la Chaîne
  • Annonces des restaurants membres

Activités

  • Activités
  • Galerie de photos

Qui nous sommes

Devenir membre

Bailliages

  • Activités
  • Galerie de photos

Plus

  • Links
Link - Mobile Menu
Logo Mobile
Contact
Facebook
FR NL EN
  • Accueil @en
  • Galerie de photos
Chaîne des Rôtisseurs
  • Contact

Welcome

Voorstanders van de fijne keuken en wellevendheid, leden van de Chaîne de Rôtisseurs - Chefs en Gastronomen - verdedigen de "Gastronomie": de kunst van het lekker eten in de geest van vriendschap en respect voor elkaar. En savoir plus “La Chaîne des Rôtisseurs” is heden ten dage een wereldwijde organisatie in de gastronomie. Deze werd oorspronkelijk opgericht te Parijs in 1950 met meer dan 28.000 leden verspreid over meer dan 100 landen. Ze promoveert de betere keuken en verdedigt de gezelligheid en de geneugten van het betere gerecht . “La Chaîne” vindt haar origine in de tradities en praktijken van de voormalige “Corporation royale française des Ayeurs” of “Franse Koninklijke gilde van de Ganzenbraders”. De eerste manuscripten en teksten van deze gilde dateren van in 1248 onder het bewind van koning Lodewijk IX. In 1509 door nieuwe wetgeving werd de naam van de gilde gewijzigd tot de gilde van de “Ganzenbraders”. In 1610 onder Lodewijk XIII verkreeg de gilde een koninklijk charter en een eigen wapenschild. Gedurende meer dan vier eeuwen promoveerde en ontwikkelde de gilde de culinaire kunst maar stelde ook hogere eisen om het professionalisme en de kwaliteit van deze kunst te versterken. (Waardoor de doorgedreven culinaire kunst kon mededingen met de hoogste eisen als deze die verwacht werden voor de culinaire activiteiten aan het Hof) . De activiteiten van deze gilde werden voortgezet tot aan de Franse revolutie, die alle gildes ophief in 1793.   In 1950 - zoals reeds vermeld – beslisten vijf eminente personen nl Dr Auguste Becart , twee journalisten nl Jean Valby en “Prince “ Curmonsky en twee chefs nl Louis Giraudon en Marcel Dorin deze gilde herop te richten en deze dan “Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs” te benoemen of “Broederschap van de Bradersketen “ Het originele wapenschild met de twee kettingen en de Franse lelies werd lichtjes aangepast. De nieuwe naam van de broederschap werd toegevoegd evenals de vermelding van de twee oprichtingsjaren nl 1248 en 1950. De binnen ketting stelt de professionele leden voor en de buitenketting stelt de niet-professionele leden alsook de band die alle leden verenigt.   Sinds haar heropleving, heeft de vereniging , met hoofdzetel zetel te Parijs, een exponentiële groei gekend , waarbij ze haar invloed en haar aanwezigheid heeft uitgebreid over de gehele wereld. De “Chaînes des Rotisseurs” vindt ook vandaag nog haar grondvesten terug in de eeuwenoude traditie en goede praktijken van de oorspronkelijke gilde maar ze heeft zich aangepast aan de huidige internationale context.   Ze verenigt enerzijds professionele leden als grote chefs, eigenaars, hotel- & restaurantmanagers en anderzijds niet-professionele leden van over de hele wereld, die filosofie en waardes van de vereniging delen en die de culinaire kunst inclusief de dranken waarderen De Chaîne vertegenwoordigt ook de vereniging van de “L’Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs” of “De wereldwijde Orde van de Fijnproevers “ die zich specifiek richt tot leden die expertise hebben of diepere interesse vertonen in wijnen en sterke dranken.  

NOUVELLES DE LA CHAÎNE

GRAND OFFICIER MAÎTRE RÔTISSEUR

Paul Bocuse, le grand chef cuisinier français parmi les plus célèbres du monde, a reçu la plus haute distinction dans les grades professionnels de la Chaîne des Rôtisseurs !

  Avec l’assentiment du Président Yam Atallah, le Bailli Délégué Marie Sauce lui a présenté son ruban de Grand Officier Maître Rôtisseur  lors d’une cérémonie émouvante à Lyon en présence du Chancelier Antoine Viollette, du Bailli Provincial Jean-Marc Faure et de Thierry Vallier, Conseiller Gastronomique Provincial, du Bailliage Provincial de Rhône-Alpes-Auvergne.   Cet insigne récompense les actions de Paul Bocuse en faveur de la gastronomie française et son engagement en matière de transmission du savoir à l’international. Marie Sauce, Bailli Délégué                       
      Archives

NOUVELLES DE NOS MEMBRES

72baa50d-52cb-4250-a1e4-a6e1659c10b7

Zoute Grand Prix Menu

Ganzenlever : Terrine / Gebakken / Espuma
Foie D'oie : Terrine / Poêlé / Espuma
~
Hertenkalffilet / Boschampignons / Knolselder /
Butternut Pompoen / Amandelkroketjes
Filet De Cerf / Champignons Des Bois / Céleri-rave /
Butternut / Croquettes Aux Amandes
~
Lauw Chocoladegebak / Sorbet Van Doyenne Peer / Noten
Tarte Tiède Au Chocolat / Sorbet De Poire Doyenne / Noix

€ 65

Dit menu is enkel verkrijgbaar op zaterdagavond 10 oktober.
Ce menu est uniquement disponible le samedi soir 10 octobre

RESERVATIE - RESERVATION
050 60 88 82

Stuur deze nieuwsbrief door naar vrienden,
bezoek onze website of volg ons op Facebook ...

www.bistro-lechiquier.be

Bistro L'échiquier - Elizabethlaan 6

 8300 Knokke

Nouveaux restaurants membres

Activities

Calendrier complet

EN – Jeunes membres

jeunes-widget-picture

Section Jeunes

EN – ACCR : Association caritative de la Chaîne des Rôtisseurs

accr-widget-picture

Section ACCR

EN – Pourquoi devenir membre?

member-widget-picture

Avez-vous une passion pour la bonne chère et la convivialité? L’adhésion est ouvert aux Professionnels qui possèdent ou travaillent dans un hôtel ou restaurant mais aussi bien aux gastronomes non-professionnels. Ils existent aussi des formules uniques pour jeunes (-35).

En savoir plus

EN – Galerie

Galeries de photos
Facebook

Nouvelles

  • Nouvelles de la Chaîne
  • Annonces des restaurants membres

Activités

  • Activités
  • Galerie de photos

Qui nous sommes

Bailliages

  • Activités
  • Galerie de photos

Plus

  • Links

Our partners

Bru
Mylord
Dolce
Institut Emile Gryzon du CAMPUS CERIA
Coovi
Plaimont
callebaut
Ocean Marée
Nivo
Chocopolis
Rational
Maison Degand
Jaguar Vandenplas
Medru

Contact

Chaîne des Rôtisseurs,
Bailliage de Belgique
Avenue de Tervuren 93,
1040 Bruxelles
Tel. 02 735 61 25,
Fax 02 736 02 02
a.hankenne-lawyers@
belgium-mail.com
Chaîne des Rôtisseurs,
Worldwide HQ
International Gastronomic Society
7 rue d’Aumale,
75009 Paris, France
Tel. +33 1 42 81 30 12,
Fax. +33 1 40 16 81 85
chancellerie@chaine-des-
rotisseurs.net
Copyright: La Chaîne des Rôtisseurs de Belgique. Mentions légales.
Web development by YellowPimento.
Web design by Foob.